Keramische coating

De keramische coating van MST kent vele voordelen. Hij is toepasbaar op vele lichtmetalen, zoals aluminium, magnesium en titanium.

Keramisch aluminium

Een groot nadeel van aluminium echter is dat het niet slijtvast is. Hiervoor heeft MST de oplossing! Wij kunnen uw aluminium behandelen met een keramische coating. Hierdoor krijgt het product eigenschappen die het materiaal slijtvaster maken dan staal.

Door toepassing van een elektrochemisch proces zijn wij in staat ook producten met complexe vormen voor u te coaten. De keramische laag zal deels op het oppervlak aangebracht worden en deels zal de laag in het aluminium opgenomen worden. Hierdoor wordt is een goede hechting gewaarborgd. Het uiteindelijke resultaat is een samengevoegd product met hoge slijtvaste eigenschappen en een heel laag gewicht.

De hardheden op een rij:

Type Hardheid Vickers [HV]
Keramiek op aluminium 7075 T6 1600
Hardchroom 1100
Chemisch hardnikkel op staal 900
Chemisch hardnikkel op aluminium 530
Hardstaal (stavax) 520
Hard anodiseren 450
RVS 300

Keramisch magnesium

Magnesium is zeer corrosiegevoelig, en daardoor moeilijk toe te passen in meeste producten. Echter is het grote voordeel van magnesium dat het nog lichter is dan aluminium. Met behulp van de corrosiebescherming die onze keramiekcoating beidt kan magnesium toegepast worden in veel producten waar dit eerder onmogelijk was.