Oldtimers

Mocht u hobby hebben aan oldtimer auto’s of motoren en op zoek zijn naar een bedrijf die uw oude onderdelen weer als nieuw kan maken, zoek niet verder! Wij kunnen uw oldtimer onderdelen verzinken en ze voorzien van een zilveren of goud-gele kleur.

Goud-gele chromatering op old timer onderdelen

 

Voorwaarde is wel dat u de product aanlevert zonder verfresten!

Roest is daarintegen geen probleem, dit kunnen wij eenvoudig verwijderen in onze beitsbaden.

Onderdelen die gevulkaniseerd rubber bevatten kunnen wij ook verzinken, u hoeft hiervoor niet het rubber los te maken van het product, deze zal niet aangetast worden tijdens het verzinken

LET OP! alle onderdelen die u ons toevertrouwd dienen van ijzer te zijn, aluminium en zamak lossen op in onze baden en kunnen dus niet behandeld worden

Indien u wilt controleren of uw producten van ijzer zijn kunt u gebruik maken van een magneet, aluminium en zamak hebben geen magnetische eigenschappen en zullen dus niet aan de magneet blijven plakken.

Mocht u verzinkte onderdelen willen lakken dan is het van belang dat u eerst een primer gebruikt die geschikt is voor non ferro materialen.

Kleine onderdelen

Verzonken oldtimer onderdelen

Kleine onderdelen zoals bouten en moeren kunnen wij ook heel goed voor u verzinken. Voorwaarde hiervoor is wel dat wij een volle emmer aan onderdelen nodig hebben om ervoor te zorgen dat de laag goed hecht aan het product.

Indien u alleen maar een aantal kleine onderdelen heeft om te laten verzinken dan is dit ook geen probleem, u kunt de producten dan samenbinden door middel van een ijzerdraad. Zo kunnen wij uw producten op onze galvaniseerrekken bevestigen en in onze galvaniseerbaden behandelen.

Motorfietsen

Metal Surface Treatment kan uw voorvork buizen van uw motorfiets van een nieuwe hardchroomlaag voorzien. De voorvork buizen worden ontchroomd en voor geslepen zodat de beschadigingen verwijdert zijn. Hierna wordt er een nieuwe hardchroomlaag aangebracht op overmaat. Als laatste stap zal de buis terug geslepen worden naar de originele maat.

Uw voorvork is zelfs beter als nieuw omdat er nu een dikkere hardchroomlaag op zit dan op het origineel.
De voorvork buizen dienen gedemonteerd aangeleverd te worden
Indien u de voorvorken toch graag door MST gedemonteerd wilt zien brengt dit extra kosten met zich mee!

Benzinetanks

Metal Surface Treatment kan uw benzinetanks inwendig ontroesten en voorzien van een kunststof coating. Hierdoor komt er geen roest meer in het brandstofsysteem via de benzinetank.
Houdt er rekening mee dat de coating ongeveer 2 weken moet uitharden alvorens u er benzine in doet!