RVS beitsen

[slideshow_deploy id=’618′]
Roestvast Staal wordt gebeitst om ijzerverontreiniging aan de oppervlakte te verwijderen en om o.a. de verkleuringen van lasnaden te verwijderen. Bij het beitsen zal Metal Surface Treatment uw producten diepgaand reinigen zodat zij geen ijzerdeeltjes/verontreinigingen meer bevatten. Indien deze verontreinigingen niet tijdig verwijdert worden loopt u het gevaar dat verdere corrosie en verkleuring uw productiemiddelen aantast.

Passiveren

Na het RVS beitsen zal het product gepassiveerd worden. Hierbij wordt de passieve deklaag die tijdens het beitsen verloren is gegaan hersteld. Hierdoor krijgt het behandelde product zijn corrosiebestendigheid terug.

Overige informatie

Tijdens het beitsproces worden uw producten schoongemaakt en voorzien van een nieuwe passiveerlaag. Echter moet u bij het vervoer van uw producten een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen:

  • Tijdens het transporteren moet u in acht nemen dat de producten niet in contact mogen komen met ijzer. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de producten opnieuw vervuild raken met ijzer. Indien dit het geval is zal het gehele proces overnieuw moeten.
  • De opslag van uw producten na het RVS beitsen zal ook gebeuren in een omgeving waar geen metaalbewerking plaatsvindt. Dit doen wij om de kwaliteit en de zuiverheid van uw producten te kunnen garanderen
  • Bij een hoog ijzergehalte kunnen wij uw producten slechts kortstondig gebeitst worden. Dit komt omdat het product anders in de legering aangetast raakt.