Verzinken

Als u een goede corrosiebestendigheid wilt hebben in combinatie met een fraai uiterlijk dan is elektrolytisch verzinken de optie voor u. Om het helemaal af te maken behandelen wij uw producten, na het verzinken, ook nog met een chromatering om de corrosiebestendigheid nog beter te maken.

Elektrolytisch verzinken kan ook gebruikt worden als een uitstekende ondergrond voor het lakken van uw product. Ook schroefverbindingen kunt u eenvoudig laten verzinken, dit heeft geen negatief effect op uw materialen. De laagdikte van de zinklaag ligt tussen de 5 en de 20 micron, de uiteindelijke dikte is afhankelijk van de toepassing van het eindproduct.

Trommelverzinken

Wanneer u kleinere producten wilt laten verzinken dan kan dat natuurlijk ook bij Metal Surface Treatment. Deze producten worden dan in een trommel geplaatst met stroomcontacten die ronddraaien in het betreffende proces en spoelbaden. Het drogen van uw producten zal plaatsvinden in een verwarmde centrifuge.

Let op! trommel verzinken is niet geschikt voor dunne producten (i.v.m. verbuigen) en voorwerpen waar geen krassen op mogen komen.